Начало »  Съвети

10.10.2015 Трудности при запалването? БАННЕР ПОМАГА!
Почти за всекиго е позната ситуацията, когато двигателят изведнъж отказва да запали. Подобни аварии често са причинени от електрониката, защото акумулаторът, стартерът или генераторите отказват. За тези случай Баннер има ценни съвети:

- При трудности със запалването двигателят не трябва да се стартира на не по-често от 5 до 10 сек., като акумулаторът трябва да остане в покой 1 мин., преди да се повтори процесът на стартиране.

- Най-добре е да включите светлините, радиото, парното или други енергийни консуматори, едва след като двигателят е запалил успешно.

- Нивото на електролита трябва винаги да е няколко (10-15) милиметра над плочите. При допълване течността не трябва да прелива. Капачките, съответно винтовете трябва да са винаги добре затворени.

- Необмисленото изваждане на стартерната батерия може да има скъпи последици: поради прекъснатото електрозахранване могат да бъдат изгубени програмирани запаметени данни. Зарядни устройства с функция за прехвърляне на напрежението могат да са от помощ в такива случаи.

- Акумулаторът трябва редовно да се проверява от специалист по акумулатори (автоклуб, автосервиз, магазин за акумулатори или др.). Той ще провери, дали акумулатора не е дефектен и ако е нужно ще извърши смяната му.

- Правила при подаване на ток от акумулатора на друг автомобил: помощните кабели трябва да са с достатъчно голямо сечение и не много дълги, за да не се получи спад на напрежението. Червеният кабел първо се свързва към положителния полюс на подаващия акумулатор и след това черния кабел към заземяването (метална част от каросерията) на получаващия, като разстоянието от полюса трябва да е минимум 30 см. Важно: двигателят на подаващия ток автомобил не трябва да работи! След като сте свързали кабелите, запалете двигателя на получаващия ток автомобил, а после откачете първо черният и след това червеният помощен кабел.

Текстът е взет от Banner Batterien - The Power Company


Затвори


» OK
Бъгита Скутери Камиони Възобновяема енергия Джипове Голф колички Висок клас автомобили Солари Строителни платформи Строителни машини Снегомобили Лекотоварни Леки автомобили Лодки и моторници Джетове Яхти Косачки Селскостопански машини Автобуси Ванове UPS Подопочистваща техника Туристически и кросови мотори Каравани