Начало »  Съвети

29.04.2019 Безплатно конфигуриране на акумулатори AGM и EFB за автомобили със Start-Stop от Акумулатори БГ
Всяко стартиране на двигателя е съчетано с голямо натоварване на акумулатора. Той трябва да е в отлично състояние, за да се справи с множество последователни запалвания. Това важи в много по-голяма степен при модерните автоматични системи Start-Stop, при които двигателят спира да работи многократно за едно пътуване. Естествено, в тези момент акумулаторът продължава да захранва всички електрически системи в колата. Обикновена батерия не би могла да се справи с подобно натоварване, особено, ако двигателят е изключен, а едновременно са включени фаровете, климатикът, чистачките и аудиото, на няколко светофара подред. Ето защо производителите предлагат специално пригодени за подобен тип автомобили акумулатори за технология Start-Stop.
Aкумулаторите за Start-Stop системи често разполагат с технологии като AGM (Absorbent Glass Mat) и EFB (Enhanced Flooded Battery) и изискват съответното подобаващо сервизиране. Дори да са напълно необслужваеми задължително новата батерия трябва да бъде правилно конфигурирана. В случай че пропуснете да го направите рискувате:
- Презареждане или недозареждане, които правят гаранцията невалидна;
- Проблеми със системата Start-Stop на двигателя и системата за следене на вредните емисии;
- Опасност някои второстепенни системи в колата да спрат да работят;
Конфигурирането на новия акумулатор предотвратява тези проблеми и осигурява правилната работа на автомобила, в съответствие с техническите спецификации, които очаквате от него. Т.е. всички коне ще са си на мястото, а разходът ще е по-близък до официалния.
При закупени от нас нови батерии, ние от Акумулатори БГ предлагаме конфигурирането им напълно безплатно. След като то бъде извършено, автомобилът:
 - Използва пълния потенциал на акумулатора и удължава живота му;
 - Зареждането на алтернатора на автомобила работи по най-добрия възможен начин;
 - постигат се правилните параметри на зареждане и разреждане, при всяко спиране на светофар или в задръстване;
Акумулатори БГ използва за конфигурирането на AGM и EFB акумулатори тестерът KTS 350 на Bosch. Той включва интегриран диагностичен модул, може да открива и поправя грешки и е перфектно подготвен за бъдещите изисквания на автомобилната индустрия. Акумулатори БГ предлага възможности за препрограмиране на управляващите блокове по Евро 5/6, като предлага и други услуги, свързани с диагностика - например откриване и изчистване на грешки.

Специалистите на Акумулатори БГ Ви очакват, за да препоръчат най-подходящия акумулатор за автомобила Ви и да извършат конфигурацията безплатно!

Линк към брошура KTS 350 Bosch
Линк към Bosch автомобилно оборудване
Затвори


» OK
Бъгита Скутери Камиони Възобновяема енергия Джипове Голф колички Висок клас автомобили Солари Строителни платформи Строителни машини Снегомобили Лекотоварни Леки автомобили Лодки и моторници Джетове Яхти Косачки Селскостопански машини Автобуси Ванове UPS Подопочистваща техника Туристически и кросови мотори Каравани