Близък кадър на акумулатор

Вероятно не излизате от вкъщи с незареден телефон, нали!? Тогава защо да потегляте с незареден акумулатор!? За нещастие повечето автомобили не предлагат да следите състоянието на акумулатора така, както следите това на батерията на телефона си. 

Автомобилните акумулатори най-често “умират” през зимата, и то за лош късмет, точно когато бързаме най-много. Летните жеги също не се отразяват добре на автомобилната батерия, но зимата е моментът, в който разбирате, че нещо не е наред. 

Затова Акумулатори БГ предлага пет прости трика, които да гарантират предотвратяването на неприятни ситуации в студените зимни сутрини.

Най-лесният начин да не изпадате в тази ситуация е да проверите състоянието на акумулатора преди температурите да са паднали под нулата!
  1. Изключвайте консуматорите преди да изгасите мотора

Всеки път, когато запалвате двигателя, енергията от акумулатора се насочва не само към стартера, но и към всеки друг консуматор, който сте оставили включен при последното си пътуване. В студен ден, особено след няколкодневен престой на колата, това може да се окаже разликата между безпроблемно палене и смъртта на акумулатора. Затова спрете климатика, аудиото, подгряването на седалките, ако колата ви не е достатъчно модерна, за да прави това автоматично. По същия начин е добре да дадете няколко минути аванс на алтернатора да успее да зареди акумулатора, преди да го натоварите с всички обичайни за зимното пътуване консуматори. Когато колата работи на място, акумулаторът се зарежда по-бавно, така че по-добре направо потегляйте, вместо да подгрявате двигателя 20 минути по стар (и погрешен!) предблоков обичай…

2. Почистете акумулатора

Ниските температури влияят на електрическото съпротивление и в съчетание с повечето консуматори и по-бавното загряване на двигателя, акумулаторът е много по-натоварен, отколкото в топло време. В тези ситуации мръсотията, праха и корозията по клемите на акумулатора могат да допринесат за съпротивлението. Затова е важно да поддържате акумулатора чист и клемите в идеално състояние. Ако се притеснявате да пипате сами, заповядайте при специалистите на Акумулатори БГ за почистване и проверка на акумулатора.

3. Паркиране

При възможност паркирайте в гараж. Дори да нямате гараж, има и други хитрини, които може да приложите, колкото и незначителни да звучат. Дори у нас, където зимите напоследък са сравнително меки, в най-студените месеци температурите могат да паднат под -15, дори -20℃ и да се задържат на това ниво със седмици. В такива ситуации дори нащърбеното зимно слънце е достатъчно, за да направи разлика от десетина градуса. Така че при възможност паркирайте на място, което се огрява от слънцето, а не от северната страна на блока. Може да звучи смешно, но познаваме човек, който всяка вечер паркира над шахта на топлофикация, от която излиза пáра.

4. Кратки разстояния

Не карайте на кратки разстояния. В студените зимни дни често се изкушаваме да използваме колата, за да идем до магазина на ъгъла. Няколко подобни разходки обаче могат да се окажат пагубни за акумулатора, който не успява да възстанови изразходваната за запалването на двигателя енергия. Така че – направете още едно кръгче, свършете още нещо с колата, все пак кой не обича да шофира!?

5. Проверка

Проверете акумулатора при специалист. Акумулатори БГ използва системата “Always Check the Battery”, която спестява значителни разходи на шофьорите, като доказано предотвратява неприятната ситуация да не може да запалите сутрин, а освен това удължава живота на акумулаторите. За откриването на проблеми Акумулатори БГ използва тестери на най-големите и утвърдени имена в акумулаторната индустрия: GS Yuasa, Banner и Midtronics. Това са висококачествени професионални уреди за измерване на състоянието на акумулатори на леки и товарни коли, мотоциклети и друга техника. 

Акумулатори БГ препоръчва проверка на акумулатора при специалист преди всеки зимен сезон. С тестовите уреди на Yuasa, Banner и Midtronics може да проверим нивото на зареждане, напрежението, състоянието на киселината и много други показатели на всяка марка и модел акумулатор, което позволява да вземем съответните мерки, да направим препоръки, за да осигурим дълготрайна и безпроблемна експлоатация.

Close
Вход
Close
Количка (0)
Няма артикули в количката.