yuasa_maintance_5

Ако искате акумулаторът на мотоциклета ви да издържи по-дълго, Акумулатори БГ предлага няколко прости съвета, с които да извлечете максималния възможен живот от него.

1. Винаги използвайте точния акумулатор. Звучи очевидно, но особено при мотори, купени на старо, е добре да проверите дали монтираният акумулатор е подходящият за модела. Ако използвате неподходящ акумулатор, ще съкратите не само неговия живот, но може да застрашите цялата електрическа система. В случай че имате съмнения, специалистите на Акумулатори БГ винаги могат да съдействат за най-добрия избор!

2. За някои модели мотоциклети е възможен ъпгрейд на батерията с модерен тип акумулатор от типа AGM. Когато това е възможно, може да постигнете до три пъти по-дълъг живот на батерията. Попитайте специалистите на Акумулатори БГ за възможните решения за вашия модел!

3. Зареждайте правилно! При конвенционални акумулатори с вентилационни отвори винаги трябва да се убедите, че те са чисти и няма замърсяване, което би могло да пречи на правилната вентилация. Това ще предотврати натрупването на възпламеними и потенциално експлозивни газове, каквито винаги се отделят при зареждането. Отстранете всякакви горими предмети в близост до акумулатора, както и всичко, което може да предизвика пламък или искра.

4. Поддържайте акумулатора зареден! Това не е трудно в топлия сезон, когато карате често. В случай че не карате за дълго, то по-добре се снабдете с интелигентно зарядно от Акумулатори БГ. На склад разполагаме с богато разнообразие от подобни устройства. Те следят нивото на заряда и поддържат подходящи нива през цялата зима. Когато не е свързан към зарядно, акумулаторът постепенно губи заряда си. Няколко месеца са достатъчни за това, особено ако не сте го откачили от мотоциклета и той поддържа в готовност заключване, имобилайзер и бордовия компютър.

5. Поддържайте акумулатора чист! Това може да стане с минимални лични усилия или с кратко посещение на сервизния център на Акумулатори БГ. Поддръжката е лесна и може да се извърши и лично: откачете акумулатора (първо отрицателната клема), поставете го на чиста и суха повърхност, за да го почистите, проверите за корозия и да долеете дестилирана вода при обслужваемите модели. Проверете напрежението и при необходимост дозаредете! При връщането първо свържете положителната клема.

Close
Вход
Close
Количка (0)
Няма артикули в количката.