При избора на акумулатор за лодка или яхта е важно предварително да знаете какви енергийни нужди ще имате. Изцяло новата гама акумулатори на Exide за воден транспорт се състои от три групи акумулатори:

Стартиращи двигателя

Това са акумулатори, използвани единствено за стартиране на двигателя с вътрешно горене. Те предлагат пикова мощност за кратък момент и след това не се използват по време на пътуването. Специалистите на Акумулатори БГ препоръчват Exide Start AGM – подходящ за дълги периоди, в които плавателният съд не се използва, с бързо възстановяване на заряда и устойчив на вибрации.

Захранващи оборудване

Това са най-голямата група акумулатори, които предоставят непрекъснато енергия на оборудване за забавление или безопасност. Те са способни да осигурят постоянна мощност за продължителен период от време, което означава дълбок разряд на батерията. Това са най-търсените и популярни модели акумулатори за водни превозни средства. Специалистите на Акумулатори БГ препоръчват Exide Equipment Gel, при който електролитът е в гелообразна форма. Този тип акумулатор издържа на повече цикли на заряд/разряд от моделите AGM, не се влияе от вибрации и позволява продължителни периоди, в които плавателният съд не се използва. Предимство е, че може да се монтира навсякъде, издръжлив е на накланяне и е компактен по размери.

Двойно предназначение

Това са акумулатори, които не само стартират двигателя, но и след това осигуряват захранване на различни електрически уреди и системи на борда. Те се характеризират с висока пикова мощност и способността от разреждане по време на пътуването. Специалистите на Акумулатори БГ препоръчват Dual AGM и Dual EFB – напълно необслужваеми и модерни решения за всеки плавателен съд.

Image by Freepik

Exide Equipment Gel

Топ модел на Exide с електролит в гелообразна форма. Това осигурява превъзходно зареждане. Този тип акумулатори предоставят възможност за монтиране практически навсякъде в лодката, тъй като използват технология за вътрешна рекомбинация на газовете. По този начин се елиминира опасността от изпарение на електролита или утаяване. Геловите акумулатори са изключително издръжливи на вибрации и накланяне. Exide Equipment Gel е серия от напълно необслужваеми акумулатори, които при това издържат дълги периоди, в които плавателният съд не се използва. Това е и най-компактният модел, който се отличава със значителна енергийна плътност и може да се сравнява с топ литиево-йонни модели.

Избор на правилния акумулатор

При избора на акумулатор за лодка или яхта, вземете предвид всички консуматори на борда – водни помпи, лампи, оборудване за сигурност и такива за забавление. Обикновено полученото число за консумирана енергия са умножава с коефициент 1,2. Така ще си гарантирате безопасно пътуване по вода. Гамата гелови акумулатори включва 12 различни модела – от 290 Втч и капацитет 20 Ah (20h) до 2400 Wh и капацитет 210 Ah (20h). Свържете се със специалистите на Акумулатори БГ за подробна консултация и повече подробности за гамата на Exide!

Вашият коментар

Close
Вход
Close
Количка (0)
Няма артикули в количката.