HANKOOK EU

Акумулатори БГ вече предлага акумулаторите на южнокорейския технологичен гигант Hankook. Компанията, известна предимно с изключително успешното си производство на гуми (в топ 10 на света) разполага с богата гама стартерни акумулатори за леки коли, които разработва от 1982 г. Hankook ATLASBX (ATLASBX е името на продуктите за местния корейски пазар) е първата корейска компания, която започна да предлага AGM акумулатори за коли със система Start/Stop – още през 2005 г. Днес Hankook предлага акумулаторите си на над 100 пазара, включително в България, и има 20-годишен опит в разработката и производството на акумулатори за коли със системи за възстановяване на енергията от спирачките и Start/Stop за изключване на двигателя при спряло превозно средство.

Ново поколение акумулатори

Новото поколение акумулатори на Hankook беше представено през 2022 г. на престижното изложение Automechanika във Франкфурт. Оттогава компанията непрекъснато разширява присъствието си на европейския пазар. Дейността на нашия континент се ръководи от базираното в Германия дружество Hankook & Company ES Deutschland GmbH.

Hankook AGM

Серията AGM на Hankook включва най-новата технология за абсорбираща стъклена подложка, откъдето идва съкращението на този тип акумулатор – от английското Absorbent Glass Mat. Технологията се използва предимно при коли със система Start/Stop и високо ниво на оборудване с множество електрически консуматори на борда – например подгряване, охлаждане, масаж и електронна настройка на седалките, големи сензорни екрани, електрически щори, възможност за подгряване на интериора от разстояние. Акумулаторите Hankook AGM издържат до четири пъти повече от стандартни акумулатори. Те се отличават с подсилената технология за запалване на двигателя Advanced X-Frame. Бързото възстановяване на изразходваната за стартирането на двигателя енергия се осигурява от друга върхова разработка на Hankook – системата Dynamic Charging Control Technology.

Този модел акумулатори е особено подходящ за коли със система Start/Stop и осигурява несравнимо в сравнение с конвенционален акумулатор ниво на разряд.

Серията включва голям брой акумулатори с капацитет от 35 до 105 Ah.

Hankook EFB

Технологията EFB (Enhanced Flooded Battery, подобрен акумулатор с течен електролит) е подходяща за автомобили със системи Start/Stop и с високи енергийни нужди. Тя е подходяща за модели, които заводски са оборудвани с EFB акумулатор. Издържа до три пъти повече от стандартен акумулатор. Отличава се с подсилената технология за запалване на двигателя Advanced X-Frame. Бързото възстановяване на изразходваната за стартирането на двигателя енергия се гарантира от друга върхова разработка на Hankook – системата Dynamic Charging Control Technology. Специфичната структура на решетката и микрофибърната технология гарантират дълъг живот на акумулатора.

Серията включва голям брой акумулатори с капацитет от 40 до 110 Ah.

Hankook Prime

Серията Prime на Hankook е върховото семейство акумулатори на южнокорейската марка за коли без система Start/Stop. Тя е създадена за луксозни модели и коли от средния клас с голям брой електрически консуматори. Отговаря на европейския стандарт ЕN 50342, което гарантира безпроблемно монтиране на практически всеки популярен в България автомобил. Мощността при стартиране на двигателя е гарантирана от технологията X-Frame на Hankook.

Серията включва голям брой акумулатори с капацитет от 52 до 100 Ah.

Close
Вход
Close
Количка (0)
Няма артикули в количката.