Германските акумулатори MOLL X-tra Charge използват нано карбонова технология за бързо възстановяване на енергията.

Германският производител MOLL обнови една от най-успешните си серии акумулатори. Освен замяната на дългото и странно име M3 plus K2 double lid с доста по-ясното X-tra Charge, инженерите на MOLL са добавили цял куп нови технологии, чиято цел е постигането на много по-бързо зареждане на акумулатора.

По този начин серията X-tra Charge отговаря на съвременните изисквания, които налагат акумулаторът да се зарежда много по-бързо между две кратки пътувания, когато често той губи повече енергия, отколкото получава от алтернатора. Новите батерии MOLL X-tra Charge вече са налични в Акумулатори БГ. Серията се отличава с изключително бързо зареждане на акумулатора, особено при нисък заряд (60-70%). Това е постигнато с използването на нано карбонова технология.
Когато акумулаторът се разрежда по време на употреба, в него се образуват големи непроводими енергия оловни сулфати. Това се случва при продължителни периоди, в които автомобилът не е използван или при чести кратки пътувания, когато батерията се разрежда и не успява да възстанови напълно енергията си. Когато тези сулфати се образуват, времето, необходимо на акумулатора, за да се презареди, се увеличава. Тук идва ролята на нано карбоновите частици. Те осигуряват по-голяма площ и подобряват структурата на плочите в акумулатора, благодарение на което оловните сулфати се разтварят много по-бързо. Скоростта, с която акумулаторът се зарежда, се увеличава неимоверно, дори при кратки пътувания и използването на много електрически консуматори.

MOLL е разработил серията X-tra Charge на базата на опита си с акумулаторите за първоначално вграждане, които доставя на най-популярните германски производители на автомобили от концерна VW Group (VW, Audi, Porsche).

Акумулатори БГ препоръчва MOLL X-tra Charge за шофьори, които често използват колите си на кратки разстояния. Бързото възстановяване на енергията в акумулатора е особено полезно през зимата, когато имаме нужда от повече електрически консуматори, а пътуванията са кратки.

36 месеца оторизиран, гаранционен сервиз и следгаранционна поддръжка от Акумулатори БГ.

Close
Вход
Close
Количка (0)
Няма артикули в количката.