Мотосезон 2023 официално започна, но вие не присъствахте на откриването, защото моторът ви не е готов за новия сезон? Заповядайте в сервизния център на Акумулатори БГ, за да проверим състоянието на акумулатора и цялата електрическа система!

Мотоциклетите са сезонни превозни средства и се използват рядко през студения полусезон, дори когато зимата е била толкова мека, колкото беше тази. Затова е важно преди първото каране целият мотор да мине през задължителна проверка.

Ето стъпките, които е добре да следвате при подготовката на мотоциклета за новия сезон:

1. Измийте мотоциклета. Това не само ще ви позволи да се насладите на цялата му прелест, но и ще ви позволи да огледате всеки най-малък детайл по него за евентуални проблеми. Обърнете внимание на разхлабени болтове, следи от ръжда или нещо друго, което би изисквало сервизна намеса.

2. Огледайте гумите за пукнатини, износване или други тревожни следи. След като се уверите, че са в отлично състояние, напомпайте ги до предписаното налягане.

3. Спирачките! Внимателно огледайте накладките и дисковете. Влагата и студът може да са ги повредили от последния път, в който сте ги използвали в онзи хладен есенен ден. След като се уверите, че са окей, проверете нивото на спирачната течност, долейте или я сменете. Не забравяйте да проверите също дали стоповете работят.

4. Смажете всичко, което трябва да бъде смазано. Започнете с почистване на веригата и поставянето на достатъчно смазочна течност. Обърнете внимание на кабелите на съединителя и газта, въоръжете се с търпение и грес.

5. Проверете нивата на маслото и охлаждащата течност.

6. Акумулаторът. Ако сте поддържали живота му през зимата със зарядно от Акумулатори БГ, акумулаторът сега ще е в отлично състояние. Ако не сте, е хубаво да направите проверка на заряда. Ако нямате възможност да направите това в гаража си, винаги може да посетите сервизния център на Акумулатори БГ.

7. Карайте внимателно и приятен мотосезон от екипа на Акумулатори БГ!

Вашият коментар

Close
Вход
Close
Количка (0)
Няма артикули в количката.